Gratis verzending vanaf € 50

Levertijd 1-3 werkdagen

Gratis verzending vanaf € 20 in NL & BE | Levertijd 1-3 werkdag

Tips voor het branden van je geurkaars

Je hebt net een nieuwe geurkaars gekocht en bent helemaal happy. Tijd om ‘m aan te steken! Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je geurkaars. Daarom is het belangrijk om goed voor je geurkaars te zorgen, om zo het maximale uit zijn levensduur te halen. 

Brandtijden kunnen worden beïnvloed door verschillende factoren. Met onze tips voor het optimaal branden van je kaars kun je maximaal genieten van je kaars!

Nog geen geurkaars? Don’t worry, we’ve got you!

Knip de lont bij ieder gebruik tot maximaal 1 cm boven de was

Als je kaars erg breed is, kun je de lont wat langer laten dan normaal. Dit zorgt voor een grotere, warmere vlam. Deze vlam geeft meer kans om de was helemaal tot aan de rand te smelten. Dit voorkomt tunnelen.

Laat de was helemaal smelten!

Als je je kaars hebt aangestoken, is het belangrijk dat je de kaars niet uitblaast tot de bovenste laag was helemaal is gesmolten. Dit voorkomt tunnelen. 

De pool is belangrijk!

Wat is de pool? De pool is het volledig vloeibaar worden van de bovenste laag van de was. De pool zorgt ervoor dat de geurkaars zijn geur afgeeft in de ruimte. Optimaal genieten van je geurkaars? Zorg er dan voor dat iedere keer als je de kaars brand er een volledige pool ontstaat.

Zet je kaars niet op de tocht

Hierdoor kan de kaars ongelijkmatig gaan branden of gaan roken, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Stop op tijd met branden

Stop met het branden van de geurkaars als er nog maar 1 centimeter was op de bodem van het glas over is. Hitte tegen de onderkant van het glas kan het glas laten barsten en is dus gevaarlijk!

 

blank
9372c1a8-ba0d-45bf-b129-0c781714346c

Wat is tunnelen?

We spraken net een aantal keer over tunnelen. Maar wat is tunnelen nou eigenlijk? Tunnelen gebeurt wanneer er een kaars in het midden brandt, waardoor er harde was aan de buitenrand overblijft. Dit komt voor wanneer een kaars niet lang genoeg gebrand heeft. 

Hoe verder de vlam zich in het midden nestelt, hoe moeilijker het wordt om de lont aan te steken. Uiteindelijk zal de lont verdrinken door de smeltende was. Tunnelen kan bij elke kaars gebeuren, ongeacht de prijs of kwaliteit.

Hoe voorkom je tunnelen?

Het geheim zit de eerste keer branden! De eerste keer dat je de nieuwe kaars aansteekt en brandt bepaalt hoe goed de kaars gedurende zijn leven zal presteren.

Zorg ervoor dat je de kaars de eerste keer minimaal brandt tot dat de bovenste laag volledig vloeibaar is geworden. Het beste is om de kaars te branden totdat de vloeibare was ongeveer 1 centimeter diep is.

Hoelang dit duurt, hangt van de diameter van de kaars af. Een bredere kaars zal langer nodig hebben dan een smalle kaars. Stel je hebt maar een uur om van je kaars te genieten, kan je het beste kiezen voor een kaars die niet al te breed is. Mocht je nou de halve dag hebben om te ontspannen en genieten van je nieuwe geurkaars, dan kan je ook kiezen voor een grotere kaars of een kaars met meerdere lonten.

Ook happy worden van een heerlijke geurkaars?

Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd en wil je ook genieten van een heerlijke geur? Dat snappen we helemaal! Je vindt heerlijke geurkaarsen van Ted Sparks en Bolsius hier

Toch meer fan van geurstokjes? Ook begrijpelijk. Geen zorgen, want je vindt bij Happy Candle ook diffusers! 

Sfeerfoto wax ted Sparks dinerkaars kandelaar
De waardering van happy-candle.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 11 reviews.
× Hoe kan ik je helpen?